fbpx

Activiteiten

Quinta dos Pernobes ligt in een afwisselende regio, die veel mogelijkheden biedt om lekker actief te zijn!


Golfen

In de nabije omgeving van Quinta dos Pernobes zijn maar liefst vier prachtige golfbanen te vinden. Alle op minder dan een half uur rijden! Afslaan met uitzicht op de Atlantische Oceaan: wie wil dat nou niet? De vier golfbanen zijn Bom Sucesso, Praia D’El Rei, Royal Óbidos en West Cliffs.

Kitesurfen

Lagoa de Óbidos is één van de beste spots voor kitesurfen in Portugal met vaak ideale wind-omstandigheden en ondiep water, waardoor met name beginnende surfers bijna overal kunnen staan om te leren om de kite te beheersen. En dat alles op 15 minuten van onze Quinta!

Mountainbiken

Voor fietsen en mountainbiken geldt: de omgeving van onze Quinta leent zich er prima voor. Als je wegblijft van de doorgaande wegen (en dat kan prima) is het heerlijk rustig en zijn de uitzichten prachtig. Houd wel rekening met stevige heuveltjes hier en daar!

Golfsurfen

Onze Quinta ligt vlakbij de Atlantische kust tussen de kustplaatsen Nazaré (noordelijk) en Baleal (zuidelijk), twee golfsurfspots bij uitstek! Bij Baleal is het mogelijk om het golfsurfen te leren, terwijl Nazaré met de spectaculaire golven meer de plek is om naar andere ervaren surfers te kijken. Tenzij je natuurlijk zelf een prof bent!

Wandelen

De streek rondom onze Quinta leent zich heel goed voor heerlijke wandelingen. Er zijn vele zand-, bos- en grindpaden waar je nauwelijks iemand tegenkomt en die je door de mooiste gebieden voeren. Er zijn veel fruit- en wijngaarden in onze regio en vaak lopen de paden daar dwars doorheen.

Watersporten

Voor diverse watersporten biedt Lagoa de Óbidos vele mogelijkheden. Ideaal voor beginner en gevorderde door de variabele wind: ’s ochtends begint het rustig, ’s middags trekt de wind aan. Er is een zeilschool (Escola de Vela da Lagoa), waar materiaal te huur is en lessen worden gegeven in zeilen, kanoën, suppen en windsurfen.