fbpx

Deel 1 van de bouwvergunning

De bouwvergunning in Portugal: het is altijd een lastig punt. Tenminste, als je ‘Ik Vertrek’ mag geloven. Eindeloze bezoeken aan de instanties, architecten die hun afspraken niet nakomen, delen van het perceel die illegaal blijken te zijn, enz. enz. Kortom: een bron van veel frustratie. Dat kan het zijn.

Maar bij ons gaat het eigenlijk best soepel. De architect heeft een plan gemaakt met alle noodzakelijke papieren. We zijn samen naar de gemeente gegaan om de aanvraag voor de vergunning in te dienen. Daar werd niet moeilijk gedaan of gezegd dat er dingen misten. So far so good.

En nu is het dus zover: we hebben deel 1 van de vergunning binnen! Deel 1 bestaat uit de goedkeuring van het architectonische deel van de aanvraag. Dus hoe komen de gebouwen eruit te zien, waar komen de ramen en deuren, enz. Onze architect had hierbij zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande situatie, dus het was niet onlogisch dat de gemeente akkoord zou gaan.

Maar nu deel 2: het technische deel van de aanvraag. Hoe lopen de leidingen, klopt de renovatie als het gaat om de bouwtechnische eisen, hoe zit het met de isolatie: dat soort dingen. Volgens de architect kan dit binnen een paar weken geregeld zijn. We gaan het zien!